Web Analytics Made Easy - Statcounter

کیفیت پایین سریال های ماه رمضان امسال باعث شده تاجای خالی مجموعه های یه یادماندنی تلویزیون را بیش از پیش حس کنیم. اگر استقبال نسبی از سریال «زیرخاکی» را کنار بگذاریم، عجیب است که در یکی از پربیننده ترین باکس های نمایشی صدا و سیما هیچ اثر نمایشی موفق عمل نکرده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ کیفیت پایین سریال های ماه رمضان امسال باعث شده تاجای خالی مجموعه های یه یادماندنی تلویزیون را بیش از پیش حس کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر استقبال نسبی از سریال «زیرخاکی» را کنار بگذاریم، عجیب است که در یکی از پربیننده ترین باکس های نمایشی صدا و سیما هیچ اثر نمایشی موفق عمل نکرده است. مجموعه هایی که طی دو دهه گذشته به عادت مخاطبانی تبدیل شده بود که پس از سفره های افطار و در کنار خانواده لحظاتی را به دور از گرفتاری های روزمره سر کنند.

سه گانه رضا عطاران (خانه به دوش، متهم گریخت، بزنگاه)


رضا عطاران کارگردانی بود که باخود طعم، سبک و ویژگی های منحصر به فردی را وارد مجموعه های تلویزیونی کرد.  نگاهی تلخ با زبانی کمدی به تاریک ترین بخش های اجتماع، اشاره به کمبود های فرهنگی و اقتصادی و درعین حال تصویری واقعی از مردم مهربان، سازگار و مظلومی که به هیچ وجه به اندازه لیاقت و اعتبارشان مورد احترام و اهمیت سیستم نبوده اند. بعد از گذشت بیش از یک دهه از  آخرین مجموعه تلویزیونی رضا عطاران، هنوز هم جای خالی او در تلویزیون احساس می شود. او با خود طعمی را به تلویزیون آورد که هنوز وقتی قرار است از یک الگو یا نمونه منتخب در تاریخ تلویزیون یاد شود، حتما نامی از آثارش را خواهید شنید.

پایتخت ۴

همچنان بسیاری معتقدند فصل‌های «پایتخت» باید در اپیزودهای بیشتر پخش شود. نمونه‌ای «پایتخت۴» در ماه رمضان پخش شد و مثل اکثر مواقع به محبوبیت و مقبولیت بالا در بین مخاطبان تلویزیون رسید. محسن تنابنده و سیروس مقدم در سریال  «پایتخت» که حالا به یک برند مردمی تبدیل شده است، توانستند با ترسیم کاراکترهایی آشنا، تکیه بر لهجه و فرهنگ بومی و شوخی با اتفاقات و گرفتاری روزمره یک خانواده ایرانی، موفقیت خود را تضمین کرده و ادامه دهند.


میوه ممنوعه


یکی از محبوب ترین مجموعه های مناسبتی تاریخ تلویزیون. حسن فتحی که توانایی اش در ترسیم عشق های نامتعارف را به اثبات رسانده است در «میوه ممنوعه» نیز با یک قصه تابو شکن به تلویزیون آمد و یک ماجرای جذاب را به تصویر کشید. این شب ها استقبال از بازپخش چندباره سریال «میوه ممنوعه»، آن هم بعد از گذشت 13 سال، ثابت می کند که قصه وساختار درست در مجموعه نمایشی تاریخ انقضا ندارد.



صاحبدلان


در روزهای خوب محمدحسین لطیفی این مجموعه نیز خیلی زود با استقبال مخاطبان انبوه مواجه شد. تم مذهبی داستان «صاحبدلان» در کنار ژانر ماجراجویانه آن و قصه پر کشش و جذابش از دلایل مقبولیت این مجموعه محسوب می شود. «صاحبدلان» شاید به عنوان یک مجموعه برتر در نگاه منتقدان و کارشناسان سینمایی محسوب نشود ولی بی شک جزو مطرح ترین سریال های مناسبتی تلویزیون ایران شناخته می شود.



گمگشته


آغاز تولید و پخش سریال های مناسبتی شاید به اویل دهه 70 باگردد ولی اولین مجموعه ای که به یک الگوی رفتاری برای مخاطب و تلویزیون منجر شد، سریال «گمگشته» به کارگردانی رامبد جوان بوده است. مجموعه ای که در رمضان سال 80 پخش و خیلی زود همه گیر شد. بازی فراموش نشدنی آتیلا پسیانی در دونقش و قصه اقتباسی از رمان شاهزاده و گدا(مارک تواین) از نکات و دلایل محبوبیت سریال محسوب می شود. از سوی دیگر استقبال از ترانه تیتراژ این سریال با صدای مجید اخشابی جریانی را ایجاد کرد که تا سال ها رقابت بر سر اجرای تیتراژ سریال ها مناسبتی میان خوانندگان بالا گرفته بود.



او یک فرشته بود


سریالی که از جهاتی در تلویزیون ایران تابو شکن بود و تجسمی به مفهوم شیطان و فرشته داد. تصویری که تا مدت ها در ذهن مخاطبان ثبت شده بود. مجموعه «او یک فرشته بود» البته به همان اندازه که مورد استقبال قرار گرفت مخالفانی جدی در میان مخاطبان و منتقدان پیدا کرد که کیفیت سریال را به سخره می گرفتند. این سریال بازیگری چون بهاره افشاری را چهره کرد و به در عین حال به یکی از معدود مجموعه‌های تلویزیونی محبوب در ژانر وحشت تبدیل شد.
 

یادداشت: محسن شرف الدین

انتهای یپام/

منبع: دانا

کلیدواژه: رضا عطاران ماه رمضان سریال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۶۸۴۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نرخ سرسام‌آور سریال‌سازی تلویزیون فاش شد

آفتاب‌‌نیوز :

یک تهیه‌کننده تلویزیون در گفتگو با فرهیختگان گفت که طی سال‌های اخیر چند پروژه جلوی دوربین برده، کف برآورد یک سریال رده الف تلویزیون را بین ۲ و ۲.۵ میلیارد تومان می‌داند و توضیح می‌دهد با وجود اینکه ممکن است برخی از سریال‌ها حتی با برآورد اولیه یک یا ۱.۵ میلیارد تومانی به ازای هر قسمت، آغاز شوند، ولی سالانه بسیاری از مجموعه‌ها در میانه تصویربرداری به الحاقیه بودجه می‌رسند و در ادامه به ارقام ۲ تا ۲.۵ میلیارد تومانی -به ازای هر قسمت- می‌رسند.

یکی از تهیه‌کنندگان سیما نرخ پایه تولید سریال الف در سال ۱۴۰۲ را دقیقه‌ای ۳۰ میلیون تومان عنوان می‌کند که برای هر قسمت ۴۲ دقیقه‌ای سریال، یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان خواهد بود. نرخ پایه برای آثاری نظیر «زیرخاکی»، «نون خ»، «هفت‌سر اژدها»، «روز‌های ابدی» و «جشن سربرون» که رده الف فاخر داشته باشند، دقیقه‌ای ۴۵ میلیون تومان است و این رقم به هر قسمت حدود ۲ میلیارد تومان می‌رسد. این در حالی است که این ارقام، نرخ پایه است و بسیاری از سریال‌ها، بیش از این اعداد هزینه برمی‌دارند.

منبع: روزنامه فرهیختگان

دیگر خبرها

  • نرخ سرسام‌آور سریال‌سازی تلویزیون فاش شد
  • بدرقه صدای خاطره‌انگیز رادیو به خانه ابدی
  • بازیگر پایتخت در سن ۷۱ سالگی |‌ عکس
  • سلمان فارسی؛ روایت درست تاریخ
  • شهاب همچنان می‎درخشد/ زاهدی زننده ترسناک‌ترین گل تاریخ آویسپا!
  • ترسناک‌ترین فیلم جهان که کشته داده!
  • سریال‌های جدید تلویزیون/ از بدل علی مشهدی تا نمایش توان علمی کشور
  • قابی خاطره انگیز از لحظه قدم زدن کبوتر حرم در بین زائران امام رضا (ع)
  • تاریخ پخش «سلمان فارسی» مشخص شد/ وعده جبلی در یک سال سخت
  • وضعیت تلخ اقتصاد ایران در خاطره‌گویی فوتبالیست سابق در تلویزیون | فیلم