Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-05@15:53:09 GMT

روزه در غریب‌ترین رمضان تاریخ و در زمانه کرونا

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۰۶۵۰۱

روزه در غریب‌ترین رمضان تاریخ و در زمانه کرونا

ماه رمضان که در تاریخ با پهن شدن سفره‌های افطار، نمازهای جماعت و برپایی مراسم دعا و نیایش در مساجد و مکان‌های مذهبی شناخته می‌شد، امسال در سراسر جهان به شکلی دیگرگون برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری برنا؛ هر چند احتمال دارد برخی اماکن مذهبی به شکل محدود با در نظر گرفتن تدابیر بهداشتی برای جلوگیری از شیوع گسترده‌تر کرونا بازگشایی شود اما آنچه مسلمانان دنیا از ماه مبارک رمضان در ذهن دارند، کنار هم جمع شدن و گرامی داشتن ماه مهمانی خدا با خواندن دعا و افطار کردن دسته‌جمعی در مسجدها و حرم‌هاست؛ اتفاقی که شاید امسال به خاطره تبدیل شود و زمینه برگزار شدن آن فراهم نیاید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کعبه که مقدس‌ترین نقطه دنیا برای مسلمانان است، این روزها خلوت‌تر از همیشه به نظر می‌رسد و از آن جمعیت انبوه گرد خانه خدا دیگر خبری نیست. هر سال در ماه رمضان هزاران هزار مسلمان از گوشه و کنار دنیا خود را به سرزمین وحی می‌رساندند و گرد کعبه طواف می‌کردند. پهن شدن سفره‌های افطار در حرم مسجد پیامبر در مدینه و مسجد الحرام در مکه آشناترین تصویر از مقدس‌ترین شهرهای حجاز در ماه مهمانی خدا بود.

مسلمانان در هند، پاکستان، مصر و دیگر کشورهای اسلامی هم با بسته ماندن درهای مساجد و اماکن مذهبی چاره‌ای جز ماندن در خانه ندارند؛ مانند مسجدی در سرینگر هند که در آن را قفل و زنجیر کرده‌اند.

با این حال، بسیاری از مردم با برداشته شدن شرایط قرنطینه کرونا به خیابان‌ها و بازارها آمده‌اند تا با خریدن مواد غذایی برای میزبان از رمضان آماده شوند. در این تصویر زنان مسلمان در بغداد، پایتخت عراق را می‌بینید که به بازار شهر رفته‌اند تا خرید کنند.

در پایتخت مصر بازار فروش فانوس همچنان داغ است؛ وسیله‌ای که مردم قاهره و دیگر شهرهای این کشور را بیش از هر زمان دیگر یاد آمدن ماه رمضان می‌اندازد. از این فانوس‌های سنتی در شب‌های ماه مبارک بیش از دیگر مناسبت‌های سال استفاده می‌شود.

در روالپندی پاکستان هم گرچه امکان ورود به فضا و صحن داخل مسجد وجود ندارد اما مسلمانان با رعایت کردن فاصله ایمنی نماز خود را پشت درهای بسته مسجد می‌خوانند.

تنها رویداد ممکن در زمانه دنیاگیری کرونا می‌تواند بیدار ماندن تا سحر و دعا و نیایش در خانه باشد. این شاید غریب‌ترین رمضان تاریخ باشد تا آنجا که حافظه بشر یاری می‌کند.

عکس‌های این گزارش را خبرنگاران و عکاسان گاردین در کشورهای مسلمان گرفته‌اند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: روزه و کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۰۶۵۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظاهر عجیب و غریب پهپاد نظامی ساخت هند!

ظاهر عجیب و غریب پهپاد نظامی ساخت هند!

دیگر خبرها

  • عکس| آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت /دلیل مرگ
  • وقتی «علی خاوری» ابراهیم هادی زمانه شد
  • زندگی و زمانه آیت‌الله حاج آقا مجتبی تهرانی در «شمع محفل»
  • (عکس) آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت
  • آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت/ عکس
  • ظاهر عجیب و غریب پهپاد نظامی ساخت هند!
  • تاریخ مراسم تشییع صدای ماندگار ورزش اعلام شد
  • در زمانه ای که حکومت حاکمان به نام دین بود، امام صادق (ع) چه کردند؟
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • آخرین تصویر ملوک طلوع‌نژاد پیش از فوت/ عکس